top of page
IMG_6837_edited.jpg

AKTUELT

Nyheter og kommende prosjekter

Aktuelt: What's New

VELLYKKET PREMIERE PÅ POLITI!

Fredag 2. februar var det premiere på POLITI!, og det var god stemning og heftig applaus. Anmelderne likte det også, og fremhever skuespillernes innsats og evne til å leve seg inn i, og veksle, roller raskt. Forestillingen spilles til 2. mars. Anmeldelse i BT her. 

Skjermbilde 2024-02-05 kl. 13.39.43.png

POLITI! PÅ DET VESTNORSKE TEATERET

2. februar er det premiere på POLITI! på Det Vestnorske Teateret, der Sigmund er en av tre skuespillere. Det er en forestilling som tar utgangspunkt i Politivoldssaken i Bergen som startet i 1981, da Gunnar Nordhus og Edvart Vogt offentliggjorde sin forskningsrapport om vold. Mer informasjon om forestillingen, og billetter finnes her.

POLITI!.jpeg

JON FOSSE ORD FOR ORD

Sigmund var så heldig å få være med på den historiske hendelsen da alle de hittill skrevne stykkene av Jon Fosse ble lest høyt fra Det Vestnorske Teateret, i en direktesending på nrk. Han var med i debut-stykket (og hans mest kjente tittel) Nokon kjem til å kome, Namnet og Barnet. Nokon kjem til å kome, og alle de andre lesningene kan ses her. 

Jon Fosse ord for ord.jpeg

INNSPILLING AV RYKTER 02

Sigmund gjentar rollen som Christoffer i serien Rykter som blir produsert av Mothership entertainment for NRK. Opptak til sesong 2 går i gang høsten 2023 og blir å se på skjermen i 2024.

cksLfYYAZsS9rFByPpC6yA4-dUIch3tPC1Mnx2XTLzng.jpeg

AMADEUS PÅ DET VESTNORSKE

8. september var det premiere på Amadeus på Det Vestnorske teateret, til stor jubel og gode anmeldelser. 5 i BA, og grundig omtale i NRK. Les anmeldelsen her. 
Les mer om forestillingen og kjøp billetter her. 

20230830-DVNT-Amadeus-0572-web.jpg

KRISTINA FRÅ DUVEMÅLA

Kristina frå Duvemåla ble satt opp igjen på Moster Amfi på Bømlo igjen i år, og Sigmund gjentok rollene som Brusander og Jackson. Det ble en suksess. Les anmeldelsen til NRK her. 

Skjermbilde 2023-09-12 kl. 12.25.27.png

STYRTA ENGEL PÅ BERGEN FRINGE

Sigmund avsluttet Bergen Fringe Festival 28. mai 2023 med en utvidet versjon av Styrta engel.

Skjermbilde 2023-09-12 kl. 12.21.49.png

STYRTA ENGEL PÅ MIKROFESTIVALEN

Sigmund skal spille Styrta engel på mikrofestvalen som arrangeres av Studentetateret immaturus i samarbeid med Det vestnorske teateret. Styrta engel er bidraget fra Det vestnorske og han spiller 4. mai kl. 20 og 5. mai kl. 16. Billetter kan kjøpes her. Informasjon om hele festivalen kan ses her. 

Styrta engel plakat - mikrofestivalen.jpeg

AMADEUS PÅ DET VESTNORSKE TEATERET

Sigmund skal være en del av Thomas Byes første programmering som teatersjef på Det Vestnorske Teateret. Det er klassikeren Amadeus av Peter Shaffer. Det blir en storslagen oppsetning med kunstnerisk team fra Danmark, Norge og USA. Les mer om forestillingen, og kjøp billetter her.

Amadeus 2_edited.jpg

STYRTA ENGEL PÅ DET VESTNORSKE TEATERET

Sigmund har en visning av det pågående arbeidet med å gjøre romanen "Nedstörtat ängel" av P.O. Enquist om til en forestilling. Kjersti Elvik er ytre øye/regi og de tar utgangspunkt i en del av romanen til denne visningen, der de vil eksperimentere med fysikk, konsentrasjon, det uventede og fortelleretater. 22. februar ble utsolgt, så det er satt opp en ekstra visning 15. mars.

Les mer og billetter her.

18.jpg

PERNILLEPRISEN 2023

Sigmund er Cornerteaterets bidrag på årets Pernillepris-utdeling, og skal vise et lite utdrag fra AMOR FATI. Den finner sted på Fyllingsdalen teater søndag 22. januar.

Amor fati plakat3.jpg

VELLYKKET PREMIERE PÅ SNØDRONNINGA

Premieren er vel overstått og nå spilles forestillingen nesten hver dag frem til 18. desember. Forestillingen mottok blandet kritikk, men skuespillerene og det visuelle blir trukket frem. Kom og bedøm selv! Billetter og info finnes her. 


Hele anmeldelsen i Bergens Tidene kan leses her. 

Skjermbilde 2022-11-23 kl. 10.21.04.png

SNØDRONNINGA

Sigmund skal være med og åpne scene 2 på Det Vestnorske Teateret med familieforestillingen Snødronninga, fritt etter HC Andersens eventyr. Solrun Toft Iversen dramatiserer, Terje Naudeer regisserer og Reidun Melvær Berge og Sigmund Njøs Hovind står på scenen. 

Mer info om forestillingen, og billetter finnes her.

webbanner-snoedronninga-ny-varmare-tone.png

HUNDEMANUSKRIPTA PÅ STRANDEBARM

Arne Toivo Fjose og Sigmund Njøs Hovind fremførte 'Fy å fy' fra Hundemanuskripta av Jon Fosse i Fossehuset på Strandebarm for ungdomsskoleelever og voksne publikummere. Visningen er produsert av Det Vestnorske Teateret under ledelse av Frøydis Århus.

AD5889F6-39B6-468B-92AB-18F721AABA30_edited.jpg

RYKTER

Sigmund spiller en liten rolle i den nye dramaserien 'Rykter' som produseres av Mothership Entertainment for NRK. Den handler om et år på en ungdomsskole på en fiktiv vestlandsøy. Sigmund spiller Christoffer, eieren av den lokale restauranten som ungdommene henger på. Serien ligger nå ute på nrktv og kan ses her. 

cksLfYYAZsS9rFByPpC6yA4-dUIch3tPC1Mnx2XTLzng.jpeg

MOT REGN - BERGEN DRAMATIKKFESTIVAL

Sigmund var med på årets Bergen dramatikkfestival i det nyskrevne stykket 'Mot Regn' av Mari Hesjedal. Eirik Fauske hadde regi. Det var en stunt-visning med 5 prøvedager og visning dag 6. Omtale av festivalen generelt og litt om Mot Regn spesielt kan leses her:

https://www.scenekunst.no/sak/apen-dramatikk/

https://shakespearetidsskrift.no/2022/09/ambisiost-aktivistisk-og-poetisk

SynneSBBoenes_26-MotRegn-7404608.jpg

VELLYKKET PREMIERE PÅ MORGENSTJERNEN

Premieren på Morgenstjernen er overstått og mottagelsen er overveiende positiv med blant annet terningkast 5 i Dagsavisen og Aftenposten. Sigmund ble også fremhevet i Bergens Tidene (se bildet), det var veldig gøy. Takk for det. 

Aftenpostens anmeldelse.

Dagsavisens anmeldelse.

IMG_7403.jpeg

MORGENSTJERNEN PÅ DEN NATIONALE SCENE

Sigmund medvirker i urpremieren av Karl Ove Knausgårds 'Morgenstjernen' når den blir teater under Festspillene 2022. Dramatisering er ved Armin Kerber og regi er ved Linus Tunström. Sigmund spiller karakterene Gaute og Egil. Premiere er 21. mai.

Mer informasjon og billetter finnes her. 

1920x1080-Morgenstjernen.jpg

PREMIERE AMOR FATI

Premieren på AMOR FATI var svært vellykket. Det var fullt i Kongesalen på Cornerteateret og mottagelsen var veldig god. 

«Komponist og musiker Stephan Meidell spiller live musikk som flyter sammen med Hovinds monologer og dans i Amor Fati, og det er et intenst samspill mellom uttrykksformene. Et massivt lydbilde med elgitar, felelyd og elektronisk lydmanipulering vokser sammen med Hovinds infernalske bevegelser. Det er som all sorgen og raseriet karakteren Jon holder inne i seg først kommer ut gjennom det fysiske bevegelsesspråket der kroppen tar over mellom monologsekvensene. Det er sterkt å se på.» 

«Hovind har i sin performance på mesterlig vis klart å skape et eget scenisk uttrykk gjennom samtidsdans, monolog og film. Sammen med et live-ledsaget rått og suggererende, musikalsk landskap skapt av jazzmusiker Stephan Meidell.»

IMG_3190.png

PERNILLEPRISEN 2021

16. januar var det Pernilleprisen på Cornerteatret i Bergen. Det er et arrangement som hyller det beste innen scenekunsten i året som har gått. I år fikk Sigmund det ærefulle oppdraget å være konferansier. Det ble et særs vellykket arrangement og opptak av det finnes her.

Pernilleprisen 2021.jpg

SULT PÅ DEN NATIONALE SCENE

Sigmund er så heldig å returnere til Den Nationale Scene med forestillingen Sult av Knut Hamsun. Den blir dramatisert på nytt av dramaturg Lillian Bikset og regissør Espen Hjort og skal bli en mosaikk av fire stemmer som setter ord til jeg-personens desillusjonerte sinn. Espen er utdannet i Amsterdam og dette er hans Norge-debut. Sigmund gleder seg stort til å hjelpe han med å gi visjonen hans liv. Premieren var 17. februar 2022.

700x990-Sult.jpg

FRONTLOSJEFESTIVALEN 2022

Det nærmer seg et nytt år og i februar skal Sigmund ha premiere på sin egen forestilling AMOR FATI på Frontlosjefestivalen som finner sted på Cornerteateret i Bergen. Festivalen har nylig lansert egen side på Facebook og de ulike forestillingene og kunstnerene bak vil bli lansert suksessivt opp mot jul.

Instagram_Frontlosjen_2022.jpeg

HUNDEMANUSKRIPTA AV JON FOSSE - FY Å FY

Sigmund leste historien Fy å fy om skipshunden Haktor fra Hundemanuskripta av Jon Fosse på Det Vestnorske Teateret i Logen Bar. Han leste utdrag fra samme fortelling under kulturnatt 10. september og det var såpass vellykket at de ville ha hele historien. Det skjedde 6. november kl. 19:00.
Med på scenen var musiker Arne Toivo Fjose Sandberg.

hundemanuskripta-Sigmund.tiff

AMOR FATI

Sigmund skal ha premiere på sin egen forestilling AMOR FATI på Frontlosjefestivalen på Cornerteatret i februar 2022. AMOR FATI handler om aksept og kombinerer teater og bevegelse. For tiden utvikler han materiale i studio. Han har blant annet fått med seg musiker Stephan Meidell som skal spille med han på scenen og Randiane Aalberg Sandboe som lysdesigner/scenograf.

AMOR FATI.jpg

INSTRUKTØR VESTLANDSKE TEATERSENTER

Sigmund har fått det ærefulle oppdraget å være instruktør for den voksne amatørteatergruppa Andre Akt på Vestlandske Teatersenter. Det innebærer å undervise i skuespillerteknikk under året og regissere en produksjon som skal ha premiere i mai 2022. Det blir en velkommen utfordring og et spennende år.

Skjermbilde 2021-09-17 kl. 10.39.30.png

HUNDEMANUSKRIPTA PÅ KULTURNATT

Sigmund har fått i oppdrag av Det Vestnorske Teatret å lese utdrag fra Jon Fosses hundemanuskripta på Logen under kulturnatt, 10. september 2021. Hundemanuskripta er en tredelt bok der hver fabel er skrevet fra en hunds perspektiv. Sigmund skal lese utdrag fra den tredje og siste fabelen "Fy å fy" som handler om skipshunden Haktor.

hundemanuskripta-Sigmund.tiff

SUKSESS FOR KRISTINA FRÅ DUVEMÅLA

Bømlo Teaters norgespremiere på musikalen Kristina frå Duvemåla ble gjennomført tross Covid-19 utbrudd og -restriksjoner. Alle forestillingene ble utsolgt og 6000 betalende publikummere fikk sett denne storslagne 3 og en halv times lange oppsetningen. Det var veldig gode anmeldelser og publikum ga uttrykk for en opplevelse som rommet både latter og tårer. Sigmund er stolt og takknemlig for å ha vært en del av dette og ser nå frem til nye prosjekter, og å utvikle sin egen forestilling AMOR FATI.

219854460_983746885759784_6595365034598911533_n.jpg

ANSATT I SKUDA

Sigmund er, fra og med 1. juni 2021, ansatt i SKUDA (Skuespiller- og Danseralliansen).

Det skaper trygghet og stabilitet, og gjør at han kan konsentrere seg om det kunsteriske arbeidet 100%. Uvurderlig og fantastisk.

Link til profilen på SKUDA sin side finnes her.

Skjermbilde 2021-06-09 kl. 13.51.16.png

KRISTINA FRÅ DUVEMÅLA

Sigmund har fått rollen som Jackson i Norgespremieren av musikalen Kristina frå Duvemåla på Bømlo teater i Moster Amfi. Musikalen er skrevet av Benny Andersson, Björn Ulvaeus og Lars Rudolfsson. Link til arrangementet finnes her og billetter finnes her.

Skjermbilde 2021-05-21 kl. 10.15.32.png

ARBEIDSVISNING STYRTA ENGEL

Sigmund utvikler for tiden en monolog basert på boka "Nedstörtat ängel" av P.O. Enquist. Den 13. mai kl. 21 var det en arbeidsvisning på Det Vestnorske Teateret. Regissør er Kjersti Elvik. Foreløpig plan er premiere våren 2023.

IMG_5452.jpeg

ARBEID MOT VISNING I MAI

Sigmund arbeider for tiden med utviklingen av en ny forestilling. Den er foreløpig bare på idéplanet, men det skal være en arbeidsvisning på Det Vestnorske Teatret i mai. Dato kommer.

IMG_5357_edited_edited.png

PREMIERE LA CLEMENZA DI TITO

Det var en svært vellykket premiere på La Clemenza di Tito lørdag 13. mars.

6 av 6 hjerter i Bergens Tidene. Anmeldelsen (krever abonnement) finner du her

Ballade.no skriver også fint om forestillingen og det kan du lese her. 

Alle forestillinger er utsolgt, men forestillingen ble strømmet gratis den 15. mars og opptaket ligger ute en måned. Link til opptaket finner du her.

La Clemenza di Tito

REGIASSISTENT VED BERGEN NASJONALE OPERA

Sigmund fikk det uventede tilbudet om å være regiassistent for Rodula Gaitanou og hennes oppsetning av Mozarts opera La Clemenza di Tito ved Bergen Nasjonale Opera. Den skulle egentlig hatt premiere mars 2020, men måtte stenge ned en uke før premiere på grunn av korona. Nå skal den opp i en annen drakt, der hele teamet og oppsetningen må ta hensyn til smittevernsregler. Rodula Gaitanou ble nominert til prisen International Opera Award, i kategorien beste regi i 2019, så dette er en erfaring han ikke kunne si nei til.

Skjermbilde 2021-02-11 kl. 10.33.58.png

ARBEID MED AMOR FATI

Sigmund er i gang med å utvikle en tekstbasert bevegelses-forestilling sammen med musiker Stephan Meidell med arbeidstittel AMOR FATI. 
Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans er invovlert som co-produsenter og januar 2021 brukte Sigmund delvis i studio for å utvikle materiale til forestillingen. Premieren er under Frontlosjefestivalen 24. - 26. februar 2022 på Cornerteatret i Bergen. Mer om dette kommer.

C5271E08-4AD5-413F-B666-C0167C3AF571.jpg
bottom of page